Sprogimas

R. Liubajevas: Baltarusijos pareigūnai stumia migrantus į Lietuvos teritoriją

stumiaPastaruoju metu stebimi išaugę neteisėtos migracijos srautai, o Baltarusijos pareigūnai į Lietuvos teritoriją stumia neteisėtus migrantus, kurie nebuvo įleisti į Lenkiją, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

„Per paskutinę savaitę pastebėjome neteisėtos migracijos srautų augimą prie sienos su Baltarusija. Dabar jau galime konstatuoti, kad Baltarusijos Respublikos teisėsaugos institucijos padėjo gabenti neteisėtus migrantus, kurie buvo neįleisti į Lenkijos Respubliką, prie Lietuvos Respublikos sienos. Vykdomas šitų neteisėtų migrantų įstūmimas į Lietuvos teritoriją“, – trečiadienį žurnalistams sakė pasieniečių vadas.

Jo teigimu, nerimą kelią ne tik tai, kad migrantų prie sienos atvežama daugiau, tačiau ir Minsko režimo pareigūnų elgesys su žmonėmis.

„Neramina taip pat situacija, kai, pagal neteisėtų migrantų pateiktą informaciją, tokių migrantų prie mūsų sienos atgabenama daugiau, taip pat mes turime informacijos, kad pakankamai griežtai elgiamasi su neteisėtais migrantais, kurie yra prie Lietuvos ir Lenkijos sienos“, – kalbėjo R. Liubajevas.

Anot pasieniečių vado, sunku pasakyti, kiek migrantų yra Baltarusijos pusėje prie sienos su Lietuva, tačiau žinoma, kad „jų yra daug“ Baltarusijos miestuose.

„Jų yra daug ir sostinėje, ir Gardine, ir kituose miestuose, tačiau pasakyti kiek neteisėtų migrantų yra prie sienos su Lietuva, prie sienos su Lenkija, pasakyti labai sudėtinga, tokių duomenų mes tikrai neturime ir įvardinti aš tikrai negalėčiau“, – teigė VSAT vadovas.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti apgręžimo taktika, neįleista per 4 tūkst. užsieniečių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode