Sprogimas

Laukiate svečių? Patarimai, padėsiantys patraukliai pateikti maistą

Atkeliavusi vasara kartu su savimi atsinešė ne tik vis malonesnius orus ir saulę, bet ir norą kuo daugiau laiko praleisti lauke, terasoje ar bet kurioje širdžiai malonioje gamtos vietoje. Žinoma, dabar yra puikus metas išnaudoti šį laikotarpį ir kuo daugiau laiko leisti su artimaisiais bei draugais. Be abejo, koks susitikimas be gardaus maisto? Tiesa ta, jog maistas yra labai didelis malonumas, tačiau svarbus ne tik jo skonis, bet ir estetinis pateikimas. Tad kaip sužavėti svečius?

Esminis dalykas - indų pasirinkimas

Prieš ruošiant stalą, labai svarbu pasirinkti, kokias priemones naudosite. Atminkite, kad čia, kaip ir daugelyje situacijų, galioja ta pati laiko patikrinta taisyklė, kuri sako, jog mažiau yra daugiau. Neperkraukite vaišių stalo pernelyg skirtingomis detalėmis, nes taip akys matys vien chaosą. Pasvarstykite, kokias lėkštes bei įrankius rinksitės. Šioje vietoje pasirinkimas yra išties platus - nuo baltų klasikinio pobūdžio indų iki žaismingų ir originalių sprendimų.

Jeigu ketinate ruošti pietus gamtoje, tikėtina, kad patogiu ir prasmingu variantu taps vienkartiniai indai. Tiesa, neapsigaukite - dabar gausu ekologiškų vienkartinių pasirinkimų. Tegul stalą puošia draugiški gamtai vienkartiniai užkandžių indeliai, popierinės dėžutės, mediniai stalo įrankiai, ekologiški šiaudeliai ir pan. Pasirinkimų daug, belieka pasitelkti fantaziją! 

Maža, bet reikšminga detalė - papuoškite maistą!

Tai tikrai nėra senamadiškas sprendimas. Lėkštelė su užkandžiais ar kvapniais patiekalais atrodys daug patraukliai, jei papuošite ją tam tikromis detalėmis: žalumynais, sėklomis, pabarstukais, valgomomis gėlėmis. Dar viena puiki alternatyva estetiniam vaizdui pagerinti - supermaistu vadinami valgomi daigai. Nėra jokių abejonių - ne tik žavinga, bet ir labai sveika organizmui!

Maistas ant stalo - skirtingų spalvų ir tekstūrų

Puiku, jeigu pavyks patiekalus ir užkandžius paruošti taip, kad ant stalo nugultų skirtingų rūšių produktų su daugiau skonių pasirinkimų. Be to, nenumokite ranka ne tik į indų, servetėlių, bet ir į paties maisto spalvas. Tarkime, skirtingų spalvų maistas, vaisiai ar daržovės, suteiks žavingo stiliaus ir tikrai patrauks dėmesį. Atminkite, kad geriausias skonis ir įvertinimas bus tada, kai žavės ne tik kvapas, bet ir patrauklus vaizdas!

Be noro pagaminti draugams ar šeimai skanių patiekalų, vertėtų įvertinti ir sąmoningumą. Nešvaistykite maisto, pamėginkite tinkamai įvertinti žmonių skaičių ir pagal tai gaminkite atitinkamą skaičių porcijų. Laikykite produktus tinkamoje temperatūroje ir, svarbiausia, planuokite taip, kad vėliau nereikėtų maisto išmesti! 

21-293

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode