Sprogimas

Kaip atrasti daugiau laiko savo augintiniui?

Šiuolaikinis pasaulis yra kupinas streso, sparčiai besikeičiančių tendencijų ir kasdien atsirandančių naujų atsakomybių. Neretai toks gyvenimo būdas atima svarbius bei brangius momentus su mylimais žmonėmis ir net gyvūnais. Ką daryti tiems, kurie jaučia, kad savo augintiniui tikrai galėtų skirti daugiau laiko dienos eigoje?

Keliaukite į gyvūnams draugiškas vietas

Dažnas naminius gyvūnus laikančių žmonių pasiteisinimas, kai augintiniui neskiriama pakankamai dėmesio - nėra galimybių socializuotis. Jokiu būdu nereikėtų nuleisti rankų. Vis labiau daugėja vietų, kur augintiniai yra laukiami, o jų pasirodymas būna didžiausias džiaugsmas aplinkiniams. Norėdami efektyviai praleisti laisvą laiką ir kartu pabūti su savo gyvūnu, ieškokite galimybių aplinkui. Galbūt tai augintinių dresūros klubas, kavinė ar unikalus renginys. Žinoma, labai svarbu atsižvelgti į tai, kiek pačiam gyvūnui patinka tokia idėja. Stereotipiškai manoma, jog katės tokių avantiūrų nemėgsta - kartais tai tiesa, tačiau yra pakankamai daug augintinių, kuriems toks laikas su šeimininku yra malonus ir įdomus.

Skirkite laiko žaidimams

Jei be įprastų priežiūros aspektų ieškote tos vienos veiklos, kuri yra svarbiausia santykiui su augintiniu palaikyti, sustokite. Tai - žaidimai. Tiek šunys, tiek katės ypatingai vertina šeimininkų pastangas pažaisti kartu. Dažnas asmuo galvoja, kad jo augintiniui žaidimai nebūtini arba, jog jo tai tiesiog nedomina. Esminė problema - gyvūno vienatvė. Retas augintinis jaučia didelį pasimėgavimą žaisdamas vienas be jokios kompanijos. Patvarūs žaislai šunims ir kokybiški žaislai katėms – tvirtos draugystės pradžia. Tai gali būti tiek smulkūs kamuoliukai, tiek tempimui skirta virvė. Jei ilgą laiką trokštate padidinti fizinio aktyvumo lygį, žaidimai lauke su šuniuku - būdas ne tik suartėti su augintiniui, bet ir sustiprinti sveikatą. Be to, tokia veikla padės pagerinti ir augintinio fizinę būklę. 

Pastebėkite, kiek laiko praleidžiate socialiniuose tinkluose

Nors tiesioginę sąsają tarp socialinių tinklų ir augintinių atrasti sunku, ji neabejotinai egzistuoja. Taip jau yra, kad pastovus medijų naudojimas patapo mūsų kasdienybės neatsiejama dalimi. Natūraliai tai turi ne tik privalumų, bet didelių trūkumų. Vienas iš jų - panirimas į virtualų pasaulį ir realaus pamiršimas. Nuo to kenčia ir augintiniai. Sustokite ir pagalvokite apie savo įpročius, pastebėkite, kiek kasdien laiko praleidžiate prie socialinių medijų. Ar tikrai visas tas laikas praleistas naudingai? Pasistenkite nusistatyti limitą, kuris tikrai padės atrasti papildomą pusvalandį kasdien kitiems prioritetams, tarp kurių - kokybiškas laikas su augintiniu. Jį skirti galima tiek ilgesniam pasivaikščiojimui, žaidimui ar ypatingos higienos palaikymo įpročiams formuoti. 

Turėkite patikimą rutiną

Neretai šeimininkai nepastebi, kur dingsta laikas. Jei ne socialiniai tinklai ir darbas, atrodo, kad nėra daugiau priežasčių, dėl kurių augintiniui skiriama per mažai dėmesio. Dažnas iš mūsų nori pabėgti iš kasdienės rutinos gniaužtų - kartais tai daryti ne tik rekomenduojama, bet ir privalu. Tačiau kiekvienos galimybės sunaikinti dienos reguliarumą išnaudojimas baigiasi blogai. Gyvenimui reikalinga struktūra - tam, kad išlaikytume produktyvumą ir žinotume, ko tikėtis. Taip rečiau paliekame svarbias gyvenimo situacijas ir, šiuo atveju, augintinius, kuriuos kartais tiesiog privalu pasirinkti. Žaidimų laiko ar poilsio kartu standartizavimas tam tikru metu padeda dažnam šeimininkui pajausti artimą ryšį su naminiu gyvūnu.

22-111

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode