Sprogimas

Įteikti apdovanojimai Klaipėdos regiono medikams

Klaipėdos universiteto Stasio Vaitiekūno Auloje trečiadienį įteikti apdovanojimai  Klaipėdos regiono medikams, kurių pastangos padėjo sėkmingai suvaldyti COVID-19 pandemiją. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga padėkojo medikams už atsidavimą ir profesionalumą ir įteikė medalius „Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai“.

Specialiai sukurti medaliai įteikti Respublikinės Klaipėdos ligoninės, Klaipėdos universitetinės ligoninės ir kitų miesto bei regiono gydymo įstaigų medikams, karščiavimo klinikų, laboratorijų ir mobilių punktų darbuotojams. Visą apdovanotų medikų sąrašą rasite čia.

Įteikdamas medalius sveikatos apsaugos ministras A. Veryga dėkojo medikams už ryžtą, atsakomybę ir pasiaukojimą dirbant pirmosiose kovos prieš koronavirusą gretose.

„Kai pasaulis susidūrė su šiuo nauju virusu, jūs stojote į pirmąsias kovos gretas net iki galo nežinodami, kas yra priešas. Tačiau pasitelkę drąsą, profesionalius įgūdžius ir šaltą protą neleidote virusui įsigalėti ir išgelbėjote daug gyvybių. Jūsų dėka šiandien kitos šalys kalba apie Lietuvos sėkmės istoriją. O mes galime pridurti, kad tai buvo milžiniškų pastangų, nuoširdaus noro padėti ir pavyzdinio komandinio darbo istorija“, – per apdovanojimų ceremoniją kalbėjo A. Veryga.

Anot ministro, suvaldyti pandemiją padėjo ne tik profesionalus darbas su pacientais, bet ir medikų teiktos idėjos bei pasiūlymai, jų inicijuotos naujovės.

Šią savaitę apdovanojimai taip pat bus įteikti Panevėžio regiono medikams, o likusius apdovanojimus planuojama įteikti liepos pabaigoje.

SAM informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode