Sprogimas

„Versmes“ vainikavo atlaidai ir vargonų koncertas


Rugpjūčio 16-ąją Žemalės Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje vyko Šv. Roko atlaidai, kurių metu buvo pašventinti ir pirmą kartą po restauracijos suskambo vargonai, o kartu  baigėsi savaitę rajono gyventojus ir svečius džiuginę sakralinio meno ir paveldo simpoziumo „Versmės“ renginiai. 

Atlaidus vedė ir vargonus pašventino Telšių vyskupo generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius.

 

 

 

 

 

 

Koncertavę svečiai iš sostinės vargonininkė Jurgita Kazakevičiūtė ir trimitininkas Laurynas Lapė abejingų nepaliko – netrūko teigiamų emocijų ir aplodismentų. Jie buvo skirti ne tik atlikėjams, bet ir tiems, be kurių toks renginys nebūtų įvykęs.

Mažeikių rajono savivaldybės mero Vidmanto Macevičiaus ir Žemalės Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai parapijos klebono Petro Smilgio padėkos įteiktos pagrindinei rėmėjai AB „ORLEN Lietuva“ ir menotyrininkui, vargonų istorikui, vargonų restauratoriui-technologui dr. Girėnui Povilioniui. Dėkota visai meistrų komandai, kuri restauravo vargonus, juos parvežė ir per nepilną savaitę, neskaičiuodama darbo valandų, juos sumontavo.

Padėkota ir simpoziumo idėjos autorei, pagrindinei organizatorei Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistei paveldosaugai Rūtai Končiutei-Mačiulienei, Žemalės parapijos klebonui dr. Petrui Smilgiui ir kiekvienam, nors maža dalele prisidėjusiam prie šio renginio, dalyvavusiam jame.

Dar bus grįžta prie Žemalėje vykusio simpoziumo – kai kurių menininkų ir restauratorių darbai buvo tik pradėti arba įpusėti, tad galutinė darbų paroda numatoma rugsėjo 12-ąją, Europos paveldo dienoms skirtų renginių metu.

Kitais metais panašus simpoziumas planuojamas Židikuose bei Ukrinuose.  

Biruės Šneideraitienės  nuotrauka

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode