Parama dėkojame




V. Šiliauskas pristatytas į Kauno kalėjimą atlikti laisvės atėmimo bausmės

atliktiUž kyšininkavimą laisvės atėmimu nuteistas buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas ketvirtadienį pristatytas į Kauno kalėjimą, kur atliks jam skirtą laisvės atėmimo bausmę.

Apie tai BNS informavo Kauno apskrities policija.

„Informuojame, kad asmuo maždaug 14 val. pats atvyko į Kauno apskr. VPK Kauno rajono policijos komisariatą. Vyras pristatytas į įkalinimo įstaigą“, – nurodė policija.

Kaip anksčiau BNS informavo Lietuvos kalėjimų tarnyba, V. Šiliauskas laisvės atėmimo bausmę atliks Technikos gatvėje esančiame Kauno kalėjime.

Šioje įkalinimo įstaigoje bausmę atlieka buvę ir esami valstybės politikai, teisėsaugos, teismų, prokuratūros, kontrolės, valdžios ir valdymo institucijų pareigūnai, pirmąjį kartą atliekantys laisvės atėmimo bausmę.

V. Šiliauskui už kyšininkavimą Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį skyrė realią trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę – prokuroro prašymu, skirta penkerių metų įkalinimo bausmė sumažinta trečdaliu.

Šiuo sprendimu teisėjų kolegija pakeitė žemesnės instancijos teismo verdiktą, kuriuo buvusiam Kauno savivaldybės administracijos vadovui buvo skirta 70 tūkst. eurų bauda, bet nebuvo numatytas laisvės atėmimas.

Teisėjų kolegija taip pat paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą uždrausti jam septynerius metus dirbti valstybės tarnyboje. Tai yra maksimalus terminas tokiai baudžiamojo poveikio priemonei. Taip pat paliktas ir sprendimas konfiskuoti kyšio dydį atitinkančią sumą – 260 tūkst. eurų.

Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras Valentinas Alekna BNS sakė nuosprendžio „neturintis intencijų skųsti kasacine tvarka“, kadangi šis jį tenkina, o ar pasinaudos tokia teise aukštesni prokurorai, nežinantis.

Prokuratūra turi tris mėnesius apsispręsti, ar skųs nuosprendį aukštesnės instancijos teismui. V. Šiliausko advokatas Ruslanas Boiko gynybos ketinimų dėl Apeliacinio teismo nuosprendžio trečiadienį nekomentavo.

V. Šiliauskas nuteistas už tai, kad eidamas Kauno miesto savivaldybė administracijos direktoriaus pareigas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode