Parama dėkojame




Į Klaipėdą atvyksta NATO batalione tarnausiantys belgų kariai

Šią savaitę į Lietuvą keltu per Klaipėdą atvyksta Belgijos kariuomenės pajėgų kariai.

Per 100 Belgijos karių su savo ginkluote ir apie 50 įvairios karinės technikos vienetų sudarys nuo šių metų Lietuvoje dislokuojamos NATO bataliono kovinės grupės priešakinę logistinę grupę, ji bus atsakinga už likusių bataliono kovinės grupės pajėgų perdislokavimą, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Atvykstančių Belgijos pajėgų pagrindą sudaro kariai iš 18-ojo ir 29-ojo Belgijos kariuomenės logistikos batalionų, su priskirtais medikų ir karo policijos vienetais.

Belgų kariai bus dislokuoti Ruklos įguloje, kur kartu su Vokietijos, Nyderlandų  ir Norvegijos kariais dalyvaus bendrose įvairaus lygio lauko taktinėse pratybose Lietuvos kariuomenės poligonuose.

Į Lietuvą belgai daugiausiai atsigabena logistinės paskirties techniką – transportinius sunkvežimius, jais užtikrins visos bataliono kovinės grupės mobilumą.

2017-2018 metais tarptautiniame NATO pajėgų bataliono kovinėje grupėje tarnaus Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Kroatijos ir Prancūzijos kariai – iš viso apie 1200 karių. Bataliono kovinei grupei vadovaus ir jos pagrindą sudarys Vokietijos kariai.

Lietuvoje dislokuojamą NATO bataliono kovinę grupę nuolat sudarys štabas ir štabo kuopa, aprūpinimo kuopa, trys - keturios kovinės kuopos. Be to, bus įvairūs kovinės paramos vienetai.

Sąjungininkų bataliono kovinė grupė pagal poreikį, pavyzdžiui, kilus grėsmei, rengiant pratybas, galės būti pastiprinamos. Pastiprinimas planuojamas ir šią vasarą, kai numatytas intensyvus pratybų ciklas. Planuojama, kad į Lietuvą papildomi atvyks artilerijos, oro erdvės gynybos, inžineriniai ir kiti padaliniai.  

Dėl agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje ir pasikeitusios saugumo situacijos, Varšuvos NATO viršūnių susitikime valstybių lyderiai priėmė sprendimą nuo 2017 metų trijose Baltijos valstybėse ir Lenkijoje sustiprinti sąjungininkų buvimą dislokuojant po NATO bataliono dydžio kovines grupes.

Vilnius, sausio 24 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode