Marcinkevičius




Varėnoje įkurtas Regioninis karo prievolės ir komplektavimo poskyris

Sausio 23 d. Varėnoje atidarytas Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Alytaus regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Varėnos poskyris. Naujai įsteigtas kariuomenės komplektavimo padalinys administruos Varėnos ir Druskininkų rajonų savivaldybėse gyvenančius karo prievolininkus.

„Šiemet atidarome jau antrą Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyrį. Šis žingsnis dar labiau skatina kariuomenės ir visuomenės artimesnį bendravimą, suteikia patogesnę galimybę gauti visą reikiamą informaciją apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje. Tikimės, kad kokybiškesnis karo prievolės administravimas ir greitesnis informavimas apie šaukimo procedūras dar labiau skatins jaunimą apsispręsti savanoriškai atlikti savo pareigą Tėvynei“, – sakė poskyrį atidaręs Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas pulkininkas Arūnas Balčiūnas.

Karo prievolės ir komplektavimo poskyris atviras švietimo įstaigų, seniūnijų, jaunimą vienijančių organizacijų pasiūlymams dėl bendrų renginių supažindinant besidominčius su kariuomenės padaliniais, kario profesija bei vykdant tautinį ir patriotinį ugdymą. Varėnos poskyriui vadovauti paskirtas vyr. seržantas Darius Traigys.

Atidaryme taip pat dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės 107-osios lengvosios pėstininkų kuopos, Alytaus regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus vadovybė, kiti svečiai.

Priėmimą į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, profesinę karo tarnybą, karius savanorius, jaunesniųjų karininkų vadų ir parengtojo rezervo mokymus, dokumentų administravimą ir konsultavimą vykdo regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai bei poskyriai. Visų regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių ir poskyrių kontaktus galima rasti interneto svetainėje: http://www.karys.lt/kontaktai.html.

Karo prievolininkų patogumui, regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai ir poskyriai dirba ilgiau: pirmadieniais – ketvirtadieniais nuo 8.00 iki 19.00 val., o penktadieniais – nuo 8.00 iki 17.45 valandos.

Taip pat visą informaciją apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje galite gauti paskambinę nemokama konsultavimo linija 8 800 12340.

Krašto apsaugos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode