Parama dėkojame




numuseUkrainos pajėgos numušė 17 Rusijos dronų virš pietinės Odesos srities, pirmadienį pranešė vietos gubernatorius ir pridūrė, kad smūgiai padarė žalos Dunojaus upės infrastruktūrai, esančiai netoli Europos Sąjungos narės Rumunijos. 

„Mūsų oro gynybos pajėgos numušė 17 priešlėktuvinės gynybos sistemų“, – platformoje „Telegram“ rašė Olehas Kiperas.

„Tačiau, deja, yra ir pataikymų. Keliose Izmajilo rajono gyvenvietėse buvo apgadinti sandėliai ir gamybiniai pastatai, žemės ūkio technika ir pramonės įmonių įranga“, – pridūrė jis.

Po to, kai Rusija liepą pasitraukė iš Jungtinėms Tautoms tarpininkaujant sudaryto Juodosios jūros grūdų susitarimo, kuriuo buvo siekiama užtikrinti saugų grūdų gabenimą iš Ukrainos, Dunojaus upės Izmajilo uostas tapo pagrindiniu Ukrainos produktų eksporto maršrutu per Rumuniją.

Ukrainos kariuomenė pareiškė, kad Rusija masinei naktinei atakai, kuri buvo nukreipta į Dunojaus regiono civilinę infrastruktūrą, panaudojo Irano gamybos dronus „Shahed“.

Šie smūgiai buvo surengti praėjus dienai po to, kai Ukraina atrėmė Rusijos dronų antskrydį Odesos regione.

Rusijos kariuomenė sekmadienį taip pat pranešė naktį surengusi grupinį dronų smūgį į degalų saugyklas prieš Ukrainos Renio uostą, taip pat esantį netoli prie Dunojaus upės, skiriančios Ukrainą nuo Rumunijos.

Pirmadienio išpuolis įvykdytas likus kelioms valandoms iki Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Turkijos vadovo Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano), kuris tikisi atnaujinti susitarimą dėl grūdų, aukščiausiojo lygio susitikimo Rusijoje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode