Parama dėkojame




istorHonkonge šiemet vasara buvo karščiausia per visą istoriją – mieste buvo užfiksuota rekordinė temperatūra, pirmadienį pranešė vyriausybė.

„Kartu su itin karštais birželio ir liepos mėnesiais Honkongas 2023 metų birželio–rugpjūčio mėnesiais išgyveno karščiausią vasarą“, – sakoma pranešime spaudai.

Tai dar vienas regionas, akivaizdžiai pajutęs klimato kaitos poveikį. Šiemet rekordinės temperatūros fiksuojamos visame pasaulyje; praėjusią savaitę apie temperatūros rekordus paskelbė Indija, Japonija ir Australija.

Honkonge rugpjūtį vidutinė mėnesio temperatūra buvo 29,7 Celsijaus laipsnio – aukščiausia per visą stebėjimų istoriją, besitęsiančią nuo 1884 metų. Šių metų liepa Honkonge buvo trečia karščiausia, o birželis – ketvirtas karščiausias.

Trys šilčiausi metai per Honkongo istoriją buvo užfiksuoti po 2018-ųjų.

Rugpjūtis taip pat buvo daug sausesnis nei įprasta, nurodė Honkongo observatorija.

Mokslininkai teigia, kad karščio bangos darosi vis intensyvesnės dėl pasaulinio atšilimo, susijusio su iškastinio kuro deginimu.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode