Parama dėkojame




kimKremlius antradienį atsisakė patvirtinti įvyksiant prezidento Vladimiro Putino ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) aukščiausiojo lygio susitikimą, kuris, kaip teigė JAV pareigūnai, turėtų būti surengtas šį mėnesį.

„Ne, negalime (to patvirtinti)", – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, kai buvo paklaustas, ar Kim Jong Unas netrukus susitiks su V. Putinu.

„Šiuo klausimu neturime ką pasakyti“, – teigė jis.

JAV pareigūnai ir žiniasklaida teigė manantys, kad Kim Jong Unas leisis į retą užsienio kelionę į kaimyninę Rusiją susitikti su V. Putinu.

Vašingtonas kaltina Pchenjaną, kad šis tiekia ginklus Maskvai jos karui Ukrainoje.

Rusija yra viena iš nedaugelio šalių, palaikančių draugiškus santykius su Šiaurės Korėja.

Užsitęsus Rusijos plataus masto karui Ukrainoje, pastaraisiais mėnesiais ji siekia dar glaudesnių ryšių su Pchenjanu.

Liepą Šiaurės Korėjoje apsilankęs gynybos ministras Sergejus Šoigu pirmadienį pareiškė, kad Maskva svarsto galimybę rengti bendras karines pratybas su Šiaurės Korėja.

„Kodėl gi ne? Jie yra mūsų kaimynai“, – valstybinė naujienų agentūra TASS citavo S. Šoigu, paklaustą apie galimas pratybas.

S. Šoigu, liepos 27 dieną apsilankęs Pchenjane, tapo pirmuoju žinomu Kim Jong Uno svečiu užsienyje po COVID-19 pandemijos.

Šiaurės Korėjos lyderis jam asmeniškai parodė Pchenjano branduolines raketas.

Rusija turi trumpą bendrą sausumos sieną su Šiaurės Korėja Ramiojo vandenyno pakrantėje.

Jei Kim Jong Unas apsilankys Rusijoje, tikimasi, kad jis kirs sieną šarvuotu traukiniu, kaip ir 2019-aisiais, kai susitiko su V. Putinu Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančiame Vladivostoke.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode