Marcinkevičius




bombaSingapūro kariuomenės specialistai antradienį susprogdino nuo Antrojo pasaulinio karo užsilikusią 100 kg bombą, rastą vienoje statybvietėje, valdžiai prieš tai evakavus tūkstančius to rajono gyventojų.

Daugiau kaip 4 tūkst. žmonių buvo evakuota iš aplinkinių namų.

Nesprogusi aviacinė bomba buvo rasta praėjusią savaitę, Singapūro šiaurės rytuose statant daugiabutį, sekmadienį pranešė policija.

Kariai iš anksto smėlio maišais apdėjo vietą, kur kontroliuojamomis sąlygomis buvo susprogdinta bomba. Ši tinklu buvo atnešta iš vietos, kur buvo rasta.

Bomboje tikriausiai buvo maždaug 47 kg sprogmenų, galinčių sugriauti kokį nors daugiabutį, pranešė vietos žiniasklaida.

Japonų lėktuvai Singapūrą, kuris tuomet buvo britų kolonija, pirmą kartą subombardavo 1941 metų gruodžio 8-ąją – kitą dieną po to, kai Japonija atakavo JAV Ramiojo vandenyno laivyną Perl Harbore Havajuose.

Singapūro bombardavimas suintensyvėjo 1942 metų sausį. Vasario 8-ąją japonų kariai išsilaipino šioje saloje, o po savaitę trukusių kovų ją užėmė. 

Pastaraisiais metais Singapūre rasta ir daugiau nesprogusių užtaisų. 2021-ųjų balandį statybininkui prie vienos šventyklos statybvietės radus sviedinį, tikriausiai užsilikusį nuo karo, iš aplinkinių parduotuvių buvo evakuota daugiau kaip 100 žmonių.

2020 metų gruodį nesprogęs sprogmuo buvo rastas kitoje statybvietėje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode