Marcinkevičius




romojeItalijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) antradienį Romoje surengė derybas su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu), tarp abiejų šalių tvyrant įtampai dėl migracijos.

Prancūzijos vadovas atvyko į Italijos sostinę dalyvauti buvusio prezidento Giorgio Napolitano (Džordžo Napolitano), kuris penktadienį mirė būdamas 98 metų, valstybinėse laidotuvėse.

Po ceremonijos E. Macronas ir G. Meloni surengė ilgą ir draugišką susitikimą, sakoma Italijos premjerės biuro pranešime. Jame nurodoma, kad prieš artėjančius susitikimus jie ypatingą dėmesį skyrė migracijos valdymui ir Europos ekonomikos prioritetams.

E. Macronas ir G. Meloni, kurie paskutinį kartą buvo susitikę birželį Paryžiuje, penktadienį Maltoje turėtų dalyvauti pietinių Europos Sąjungos šalių aukščiausiojo lygio susitikime „Med 9“, o kitą savaitę Ispanijos mieste Granadoje vyks neoficialus Europos Vadovų Tarybos susitikimas.

E. Macrono biuras patvirtino, kad abu lyderiai aptarė poreikį rasti migracijos ir ekonominių klausimų sprendimą.

Šį mėnesį Italijos Lampedūzos saloje smarkiai padaugėjus migrantų išsilaipinimo atvejų, visoje ES vėl įsiplieskė aršios diskusijos dėl to, kas turėtų prisiimti atsakomybę už prieglobsčio prašytojus.

Ypač aštri retorika nuskambėjo Prancūzijoje, kur šalies parlamente ginčijamasi dėl įstatymo, reglamentuojančio jų atvykimą, projekto.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) pareiškė, kad Prancūzija nepriims jokių migrantų, atvykstančių iš Lampedūzos, po to, kai vos per tris dienas saloje išsilaipino 8 500 žmonių.

Praėjusių metų lapkritį taip pat kilo diplomatinis nesutarimas, kai naujai išrinkta griežtosios dešiniosios pakraipos G. Meloni vyriausybė atsisakė leisti migrantų gelbėjimo laivui prisišvartuoti Italijoje. Paryžius galiausiai leido laivui „Ocean Viking“ įplaukti į Prancūzijos uostą, tačiau pasmerkė Romos elgesį kaip nepriimtiną ir sustabdė planus priimti 3 500 migrantų iš Italijos.

Pastaruoju metu Paryžius ir Roma stengiasi sumažinti įtampą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode