Marcinkevičius




padejoMaskva trečiadienį pareiškė, kad Vašingtonas ir Londonas padėjo Ukrainai praėjusią savaitę smogti Rusijos Juodosios jūros laivyno štabui aneksuotame Kryme.

„Nėra nė menkiausios abejonės, kad ataka buvo suplanuota iš anksto, naudojantis Vakarų žvalgybos priemonėmis, NATO palydovine įranga ir žvalgymo orlaiviais“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Raketinis smūgis buvo suduotas glaudžiai koordinuojant veiksmus su amerikiečių ir britų žvalgybos tarnybomis, pridūrė ji.

Kyjivas, Londonas ar Vašingtonas šio pranešimo dar nekomentavo.

Ukraina pirmadienį pranešė, kad praėjusią savaitę per precedento neturintį raketų smūgį į karinio jūrų laivyno štabą aneksuotame Krymo pusiasalyje nukovė Rusijos Juodosios jūros laivyno vadą.

Tai būtų didelis nuostolis Maskvai, kuri pastaraisiais mėnesiais patyrė virtinę išpuolių prieš strategiškai svarbų Sevastopolį.

„Žuvo 34 karininkai, tarp jų ir Juodosios jūros laivyno vadas. Dar 105 okupantai buvo sužeisti. Štabas nepataisomas“, – socialiniuose tinkluose paskelbtame pareiškime teigė Ukrainos specialiosios pajėgos.

Vėliau, Rusijos gynybos ministerijai paskelbus medžiagą iš vieno posėdžio, kurioje matomas Rusijos Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Viktoras Sokolovas, Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgos sakė, kad tikslina informaciją.

Maskva Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį okupavo 2014 metais. Nuo tada jis yra svarbus rusų kariuomenės karinis ir logistikos centras.

Rusija incidento dieną pranešė, kad po atakos dingo vienas jos kariškis, o iš pradžių buvo pranešusi apie vieno žmogaus žūtį.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode