Marcinkevičius




desimtysPraėjus kelioms dienoms po mirtininko sprogdintojo išpuolio Ankaroje policija antradienį visoje Turkijoje sulaikė mažiausiai 67 asmenis, kurie, kaip įtariama, yra susiję su kurdų kovotojais.

Vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja) sakė, kad policija surengė reidus 16 Turkijos provincijų ir sulaikė 55 asmenis, įtariamus priklausant uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) žvalgybos struktūrai. Per atskirą operaciją penkiose provincijose buvo sulaikyti dar mažiausiai 12 įtariamų PKK narių, socialiniame tinkle „X“ rašė A. Yerlikaya.

PKK jau dešimtmečius Turkijoje vykdo sukilimą, o Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga ją laiko teroristine organizacija. Nuo konflikto pradžios 1984 metais žuvo dešimtys tūkstančių žmonių.

Sekmadienį mirtininkas detonavo sprogstamąjį įrenginį prie įėjimo į Vidaus reikalų ministeriją, likus kelioms valandoms iki prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) kreipimosi į parlamentą, atnaujinusį darbą po vasaros atostogų. Antras galimas sprogdintojas žuvo per susišaudymą su policija.

Per išpuolį buvo lengvai sužeisti du policijos pareigūnai. Įtariamieji atvyko į įvykio vietą automobiliu, kurį atėmė iš veterinarijos gydytojo Kaiseryje, esančiame centrinėje Turkijos dalyje, po to, kai šovė jam į galvą, pranešė pareigūnai.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė PKK, teigiama grupuotei artimoje naujienų svetainėje, o turkų pareigūnai nustatė, kad vienas iš užpuolikų yra PKK kovotojas.

Praėjus kelioms valandoms,Turkijos oro pajėgos surengė antskrydžius prieš įtariamus PKK objektus Šiaurės Irake, kur galimai įsikūrusi šios grupuotės vadovybė. Gynybos ministerija pranešė, kad per šiuos smūgius neutralizuota daug PKK kovotojų.

A. Yerlikaya nepatikslino, ar antradienį sulaikyti asmenys buvo įtariami tiesiogiai dalyvavę sekmadienio išpuolyje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode