Marcinkevičius




ginkloJAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) sūnus Hunteris (Hanteris) antradienį pasirodys Delavero federaliniame teisme, bet greičiausiai nepripažins kaltės dėl neteisėto ginklo įsigijimo.

53-ejų H. Bidenui pateikti trys kaltinimai dėl nusikalstamos veikos, susijusios su 2018 metais įsigytu revolveriu „Colt Cobra“.

Jie susiję su melagingu parodymų pateikimu, teigiant, kad jis nevartojo narkotikų perkant revolverį, kurį turėjo tik 11 dienų nuo 2018 metų spalio, kol juo atsikratė.

H. Bideno advokatas Abbe Lowellas (Abis Louelas) informavo teismą, kad prezidento sūnus antradienį 10 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku federaliniame teisme Vilmingtone, Bidenų gimtajame mieste, planuoja padaryti kaltės nepripažinimo pareiškimą.

A. Lowellas taip pat prašė teisėjo Christopherio Burke'o (Kristoferio Berko) leisti Kalifornijoje gyvenančiam H. Bidenui atvykti ne asmeniškai, o prisijungti vaizdo ryšiu, tačiau šis prašymas buvo atmestas.

„Šioje byloje atsakovui neturėtų būti taikomos jokios ypatingos sąlygos“, – rašė Ch. Burke'as savo sprendime.

Liepą žlugo susitarimas su federaliniu prokuroru Davidu Weissu (Deividu Veisu), pagal kurį būtų panaikinti kaltinimai dėl ginklų, o H. Bidenas būtų pripažinęs savo kaltę dėl dviejų kaltinimų nesumokėjus mokesčių ir išvengęs kalėjimo.

Tai paskatino D. Weissą pateikti H. Bidenui tris kaltinimus dėl ginklų.

Jei H. Bidenas būtų pripažintas kaltu pagal visus tris kaltinimus, teoriškai jam galėtų grėsti 25 metai kalėjimo, nors praktikoje už juos retai kada skiriama kokia nors laisvės atėmimo bausmė.

Galimi kaltinimai nesumokėjus mokesčių

D. Weissas, kuris, žlugus susitarimui dėl kaltės pripažinimo, buvo paskirtas specialiuoju H. Bideno tyrimo patarėju, leido suprasti, kad vis dar tiria H. Bideno bylą dėl galimų kaltinimų nesumokėjus mokesčių.

H. Bideno verslo ryšiai, kai jo tėvas buvo Baracko Obamos (Barako Obamos) viceprezidentas, respublikonams nuolat užkliūdavo.

Atstovų Rūmų pirmininkas Kevinas McCarthy (Kevinas Makartis) pasidavė savo partijos griežtosios dešinės spaudimui ir praėjusį mėnesį leido pradėti apkaltos prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) tyrimą.

J. Bideno sūnus nebuvo apkaltintas jokiais nusikaltimais, susijusiais su jo užsienio verslo sandoriais, Tačiau iki šiol negauta jokių patikimų įrodymų, kad pats J. Bidenas buvo įsitraukęs į kokius nors neteisėtus veiksmus.

H. Bidenas yra Jeilio universitetą baigęs teisininkas ir buvęs lobistas, tapęs menininku, tačiau jo gyvenimą temdo alkoholizmas ir priklausomybė nuo narkotikų. Jo teisinės problemos gali mesti šešėlį ant jo tėvo kitų metų perrinkimo kampanijos. 

80-metis prezidentas tvirtai palaiko savo vienintelį likusį gyvą sūnų per visas jo asmenines ir teisines kovas ir anksčiau šiais metais viename interviu sakė, kad Hunteris nepadarė nieko blogo.

„Aš juo pasitikiu. Aš juo tikiu“, – sakė J. Bidenas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode