Parama dėkojame




R. Duchnevičius vetavo sprendimą dėl 25 eurų kompensacijos už darželį – siūlo didesnę

darzelisVilniaus rajono meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius vetavo šią savaitę tarybos priimtą sprendimą dėl 25 eurų kompensacijos už privatų darželį ir siūlo grįžti prie jo teikto pradinio 120 eurų siūlymo.

Meras penktadienį pasirašė potvarkį, kurio grąžino Vilniaus rajono savivaldybės tarybai pakartotinai svarstyti klausimą dėl mėnesinio mokesčio kompensavimo vaikams, negavusiems vietos valstybinėse ugdymo įstaigose.

Nuo šios kadencijos savivaldybių merai gali vetuoti tarybų sprendimus ir taryba juos turi svarstyti iš naujo arba laikyti nepriimtais. Norint priimti mero vetuotą sprendimą, reikia daugiau kaip pusės tarybos narių balsų.

Meras pirminiame projekte siūlė skirti 120 eurų kompensacijas valstybinio darželio negavusiems ir privačią įstaigą lankantiems vaikams, jei vieno iš tėvų (globėjų) ir vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje.

Per galutinį balsavimą pirmadienį taryba pritarė alternatyviam Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovės Renatos Sobieskos siūlymui numatyti 25 eurų dydžio kompensaciją. Už tokį sprendimą balsavo 18 tarybos narių, prieš buvo 11.

Meras sako, kad 120 eurų kompensacija leistų išlaikyti konkurencingumą su taikoma kompensacija Vilniuje, kur tėvai deklaruoja gyvenamąją vietą vien dėl to, kad rajone negauna vaikui darželio.

„Skaičiavome, kad 120 eurų būtų efektyvus dydis – palengvintų mūsų rajono tėveliams finansinę naštą, savivaldybės biudžetas išaugtų dėl surinktos didesnės GPM dalies“, – pabrėžia R. Duchnevičius.

Grąžindamas tarybos sprendimą meras pabrėžia, kad Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus rugsėjo 7 dienos duomenimis, 610 vaikų nepateko į ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo programas Vilniaus rajone. Iš jų yra 165 vaikai, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Vilniaus rajono savivaldybėje ir 445 vaikai, kurių faktinė gyvenamoji vieta yra Vilniaus rajono savivaldybė, tačiau deklaruota gyvenamoji vieta – ne Vilniaus rajono savivaldybėje. 

Savivaldybė nurodo, kad pernai metų pradžioje Vilniaus rajone gyveno 6148 vaikai, kuriems buvo reikalingi darželiai. Tuo metu darželių skaičius rajone siekė 22, juose – 3260 vietų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode