Parama dėkojame




Stiprinamas Lietuvos ir Taivano ekonominis bendradarbiavimas

taivanoŽemės ūkio ministerijos delegacija šią savaitę lankosi Taivane, kur numatyta daug svarbių susitikimų su Taivano pareigūnais, atsakingais už žemės ūkį bei verslo ryšių plėtrą, mokslo ir tyrimų institutų atstovais, verslo asociacijomis. Vizito metu bus lankomasi maisto produktų bei gėrimų parodoje „Food Taipei Show 2023“, taip pat bus pasirašytas Lietuvos ir Taivano tarpusavio supratimo memorandumas. 

Vienoje didžiausių Taivano parodų – ir Lietuvos įmonės

Taipėjaus mieste birželio 14-17 dienomis vykstančioje parodoje „Food Taipei Show 2023“ savo produkciją (gėrimus, jautieną, saldainius, konditerijos gaminius, medų, ekologiškus produktus ir kt.) pristato 15 Lietuvos maisto pramonės įmonių.

Parodos atidarymo ceremonijoje dalyvavę Taivano Ekonomikos reikalų viceminstras Chern-chyi Chen, Taivano užsienio prekybos plėtros tarybos (TAITRA) pirmininkas James C. F. Huang ir kiti Taivano pareigūnai lankėsi ir Lietuvos įmonių stende, bendravo su mūsų šalies verslininkais.                   

Atidarydamas mūsų šalies  stendą,  Lietuvos delegacijos vadovas žemės ūkio viceministras Vytenis Tomkus pasidžiaugė, kad pamažu žengiami vis tvirtesni žingsniai stiprinant Lietuvos ir Taivano prekybinį bendradarbiavimą, o įmonių plėtojami verslo ryšiai parodo, kad bendras darbas duoda rezultatų. „Bendros demokratinės vertybės ir bendra kova su šių dienų iššūkiais leis dar labiau suartėti abiejų šalių ekonomikoms, o augantys abipusės prekybos skaičiai ir toliau iliustruos stiprėjančią bendrystę“, – sakė viceministras.  

TAITRA pirmininkas James C. F. Huang pastebėjo, kad per pusantrų metų nemažai nuveikta pristatant Lietuvos produkciją Taivano vartotojams ir prekybininkams. Įvairių lietuviškų produktų žinomumo skatinimo iniciatyvų dėka atsiranda vis daugiau verslo kontaktų tarp Taivano ir Lietuvos verslo bendruomenių. Abi šalys ketina ir toliau stengtis, kad Taivano vartotojai atrastų vis daugiau ir įvairesnių lietuviškų maisto produktų.

Dvišaliai susitikimai Taivane

Lietuvos delegacijos dvišaliuose susitikimuose su viceministru Chern-chyi Chen ir TAITRA atstovais buvo detaliai nagrinėjami maisto saugumo ir tiekimo grandinių stiprinimo, lietuviškų produktų propagavimo klausimai, jautienos bei kitų maisto produktų perspektyvos Taivano rinkoje. Delegacijos pasidžiaugė, kad tarpinstituciniam bendradarbiavimui įgavus pagreitį, verslui suteikiamos didesnės galimybės ir stiprinamas verslo bendruomenių pasitikėjimas vieni kitais.

Taivaniečiai informavo, kad šį rugsėjį į Lietuvą ruošiasi atvykti Taivano verslo atstovų delegacija. Į delegaciją  norima pritraukti kuo daugiau maisto produktų importuotojų ir distributorių, kurie galėtų išsamiau susipažinti su Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės galimybėmis tiekti aukščiausios kokybės produkciją Taivano rinkai.

Plėtojant Lietuvos ir Taivano prekybinį bendradarbiavimą žemės ūkio ir maisto produktų srityje, dvišalių verslo kontaktų užmezgimui ir stiprinimui skiriamas itin didelis dėmesys. Vizito metu viceministras V. Tomkus atidarė dvišalių verslo susitikimų renginius, kuriuose Taivano importuotojų ir eksportuotojų asociacijos bei Taivano prekybos rūmų atstovai bendravo su Lietuvos įmonių delegacija. Tikimasi, kad Lietuvos verslininkų dalyvavimas „Food Taipei Show 2023“ padės į Taivano rinką ateinančioms įmonėms išplėsti naujų verslo kontaktų ratą.

Žemės ūkio ministerijos delegacijos dar laukia susitikimai su Taivano žemės ūkio tarybos (ministerijos) vadovybe, žemės ūkio tyrimų ir inovacijų sričių atstovais bei abipusio bendradarbiavimo memorandumo pasirašymas.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode