Parama dėkojame




Aplinkos ministerija startuoja su unikalia Jaunųjų talentų programa

talentuAplinkos ministerija ir jos sistemos įstaigos bei įmonės pradeda atranką į Jaunųjų talentų programą ir kviečia studentus išbandyti save aplinkosaugoje. Atrankoje gali dalyvauti bakalauro III ir IV kurso, magistro studijų studentai arba bakalauro ar magistro studijas prieš ne daugiau nei 1 metus pabaigę asmenys.

Programa leis jauniems žmonėms įgyti unikalios patirties bet kuriose 2 arba 3 aplinkosaugos sistemos įstaigose ar įmonėse. Įgyta patirtis jauniems žmonėms leis augti ir tobulėti pasirinktose profesinėse srityse.

Atrinkti kandidatai bus pakviesti prisijungti prie Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų komandų. Per visą programos laikotarpį, kuris truks nuo 3 iki 9 mėn., jaunieji talentai galės išbandyti save 2-3 skirtingose srityse. Kandidatas, kokios sritys ir ministerijai pavaldžios įstaigos jį domina, turės nurodyti motyvaciniame laiške.

Atrinkti kandidatai taip pat gaus atlyginimą: dar studijuojantys studentai gaus nuo 940 iki 1240 EUR (prieš mokesčius), o baigę studijas nuo 1040 iki 1580 EUR (prieš mokesčius). Sėkmingai įvykdžius programos tikslus jauniesiems talentams bus siūloma prisijungti prie pasirinktos įstaigos komandos.

Iš viso kandidatas gali rinktis iš 12 aplinkosaugos įstaigų arba įmonių. Jei domina aplinkos politikos formavimas, galima rinktis Aplinkos ministeriją, jei miškų politika –Valstybinių miškų urėdiją arba Valstybinę miškų tarnybą, jei įdomi klimato tema – Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą. Jei domina oro kokybės, vandens ir kiti aplinkosauginiai tyrimai, prie komandos kviečia prisidėti Aplinkos apsaugos agentūra, o jei norisi tiesiogiai prisidėti prie aplinkosaugininko darbo fiksuojant pažeidimus, galima rinktis Aplinkos apsaugos departamentą. Kam įdomu pažinti saugomas teritorijas, prie komandos prisijungiant lauktų Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba.

Taip pat dalyviai gali rinktis praktiką Aplinkos projektų valdymo agentūroje, Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejuje, Lietuvos geologijos tarnyboje, Lietuvos zoologijos sode, Nacionalinėje žemės tarnyboje, Vaclovo Into akmenų muziejuje, Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje bei Statybos sektoriaus vystymo agentūroje.

Norintys dalyvauti Jaunųjų talentų programoje turi mokėti lietuvių kalbą ir šiuo metu studijuoti bakalauro III ir IV kurse ar magistro studijų programoje. Atrankoje gali dalyvauti ir tie pretendentai, kuriems po bakalauro ar magistro studijų baigimo yra praėję ne daugiau kaip 1 metai.

Pretendentai, norintys dalyvauti atrankoje, iki 2023 m. liepos 7 d., el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. turi atsiųsti motyvacinį laišką ir jame nurodyti 2 arba 3 programoje dalyvaujančias įstaigas/įmones ir labiausiai dominančias veiklos sritis. Taip pat gyvenimo aprašymą lietuvių kalba, galiojančio asmens dokumento kopiją ir pažymą, patvirtinančią studijas aukštojoje mokykloje arba aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą patvirtinančio dokumento kopiją, jei studijos baigtos ne daugiau kaip prieš vienerius metus.

Su kandidatais bus susisiekta per 7 dienas nuo dokumentų pateikimo. Kilus klausimams galima rašyti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..'; document.getElementById('cloak47230').innerHTML += ''+addy_text47230+'<\/a>'; //-->

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode