Parama dėkojame




Kokie praėjimo kontrolės įrengimai yra patys geriausi?

kontrole1Prieigos kontrolės skaitytuvai naudojami norint kontroliuoti patekimą į tam tikrą teritoriją ar pastatą. Arba paprasčiau - kas gali įeiti, o kas ne! Jų būna įvairių formų ir dydžių, o jų veikimą pagerina įvairios funkcijos: tačiau yra daugybė galimybių, o atrasti tai, kas geriausiai tinka jums ir jūsų poreikiams, gali tapti tikru galvos skausmu.

Kas yra įeigos kontrolės skaitytuvas?

Įeigos kontrolės skaitytuvai – tai ant durų ar kitų įėjimo vietų įrengti įrenginiai, kurie selektyviai riboja patekimą į tą teritoriją ar pastatą. Nuo IP domofonų jie skiriasi tuo, kad neleidžia iškviesti pastato viduje esančių žmonių - vietoj to, norintis patekti į vidų asmuo turi pateikti tam tikrą naudotojo ID (pvz., PIN kodą arba prieigos kortelę), kurį prieigos skaitytuvas patikrina prieš atidarydamas duris.

Įeigos skaitytuvas nuskaito naudotojo identifikavimo duomenis. Šiuos duomenis jis sutikrina su naudotojų duomenų baze, kad išsiaiškintų, ar naudotojas turi būti toje vietoje ir tuo konkrečiu laikotarpiu. Jei viskas yra taip, kaip turėtų būti, naudotojui suteikiama prieiga. Jei ne, įėjimo vieta lieka užrakinta.

Vartotojo ID: kuris pasirinkimas geriausias?

Trumpai apibūdinkime skirtingus identifikatorius ir sužinokime kiekvieno jų privalumus ir trūkumus:

  • PIN kodus naudojantys prieigos kontrolės skaitytuvai reikalauja, kad naudotojai, norėdami patekti į pastatą ar teritoriją, įvestų unikalų kodą. Tai patogu suteikiant unikalią prieigą lankytojams arba kaip atsarginį prieigos identifikatorių kitiems metodams. PIN kodai paprastai laikomi saugiais, tačiau tai reiškia, kad naudotojai turi įsiminti kodą, o pamiršę rizikuoja netinkamai jį panaudoti.
  • RFID kortelės: kortelių skaitytuvas leidžia naudotojams patekti į pastatą ar teritoriją perbraukiant arba prispaudžiant kortelę prie jo. Šis būdas patogus ir išlieka vienu populiariausių, tačiau naudotojai turi nepamiršti kasdien su savimi nešiotis kortelę.
  • Biometrinis atpažinimas: biometrinio atpažinimo prieigos kontrolės skaitytuvai leidžia naudotojams patekti į patalpas pateikus unikalią biometrinę informaciją, pavyzdžiui, pirštų atspaudus, taip pat akių ar veido atpažinimo duomenis. Šis metodas yra saugus, tačiau prieš suteikdamas prieigą naudotojas turi užregistruoti savo biometrinius duomenis.
  • Mobilioji prieiga: šis būdas leidžia naudotojų mobiliesiems telefonams veikti kaip prieigos identifikatoriams ir dažnai naudoja „Bluetooth“ technologiją. Mobilioji prieiga yra puiki dėl daugelio priežasčių, tačiau pagrindinės –greitis, saugumas ir patikimumas.     23-247c


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode